Op deze pagina kun je er eens lekker voor gaan zitten!

Neem gerust contact met me op als je vragen hebt!

Je vindt hier:

  1. De gevolgen van het gebruik van de mobiele telefoon voor je nek-en schoudergordel.
  2. Nieuws en video informatie over nek en schouderklachten van Dr. Alan Mandell.
  3. Nieuwe video van  Dr. Alan Mandell over de effecten van magnesium.
  4. Videoinformatie van Dr. Carolyn Dean, de magnesium goeroe. 
  5. Wetenschappelijke informatie van het Magnesium Health Institute.
  6. Video informatie over de transdermale overdracht van magnesium (via de huid), makkelijk zelf smeren en mijn infra rood magnesium behandelingen zijn hierop gebaseerd!
  7. Video over de winning van magnesium uit de magnesiumbron in Veendam.
  8. Artikel over (het voorkomen van) hoofpijn na een massage.

 

Ad1. De gevolgen van het gebruik van de mobiele telefoon voor je nek-en schoudergordel.

Ad. 2 Nieuws en video informatie over nek en schouderklachten van Dr. Alan Mandell.

Regelmatig zijn hier verschillende, nuttige video’s te zien voor jou van Dr Alan Mandell. Erg goed zelf toepasbaar!

Je kunt deze man zelf ook vinden op Motivationaldoc.

Ad3. Nieuwe video van Dr. Alan Mandell over de effecten van magnesium. 

Ad4. Videoinformatie van Dr. Carolyn Dean, de magnesium goeroe. 

Klik op de afbeelding voor een boeiende presentatie over magnesium!

Schrik niet want de informatie zal je absoluut aan het denken zetten! 

Ad 5. Wetenschappelijke informatie van het Magnesium Health Institute.

Klik op onderstaande link van het Magnesium Health Institute als je alles wil weten over hoe stormachtig de ontwikkeling van wetenschappelijk onderbouwd onderzoek magnesium is en wat een tekort met je lichaam doet! Doen, erg interessant!

Magnesium Health Intstitute

Ad 6. Video informatie over de transdermale overdracht van magnesium (via de huid), makkelijk zelf smeren en mijn infra rood magnesium behandelingen zijn hierop gebaseerd!

Klik op de afbeelding om meer te weten over de transdermale overdracht van magnesium en de tweede afbeelding voor een interview over dit onderwerp.

Ad 7. Video over de winning van magnesium uit de magnesiumbron in Veendam en informatie over de Zechsal producten die ik gebruik in mijn salon.

Indien je de producten bestelt op de website van Zechsal gebruik dan de kortingscode Masseurinbreda en je ontvangt 10% korting! Klik op de afbeelding om de video te bekijken.

 Ad 8. Hoofdpijn na een ontspannende massage?

Na een heerlijke ontspannende massage krijg je last van hoofdpijn, je bent niet de enige die dat misschien (jammer genoeg en onnodig) is overkomen.

Hoofdpijn na een massage is ongewenst en erg vervelend. Je masseur en jij zelf kunnen er veel zelf aan doen om te voorkomen dat je er last van krijgt.  Je kunt deze hoofdpijn voorkomen, echter is het belangrijk te weten wat de oorzaak van deze hoofdpijn kan zijn. Er zijn verschillende oorzaken en er zijn ook verschillende mogelijkheden om hoofdpijn te voorkomen. ook je masseur heeft hier een verantwoordelijkheid, meld aan je masseur als het je eerste massagebehandeling is!

Uitdroging door vochtgebrek

De meest voorkomende oorzaak van de hoofdpijn na een massage is door uitdroging. Doordat er bij een massage heel veel warmte vrij komt gaan bloedvaten en haarvaten zich verwijden. Doordat deze bloedvaten en haarvaten dat doen wordt de bloedsomloop geoptimaliseerd en daarbij helpt de druk die tijdens de massage uitgeoefend wordt ook aan bij. Het gevolg is dat vocht sneller het lichaam verlaat dus wie niet voldoende water drinkt voor en na de massage kan last krijgen van hoofdpijn als uitdrogingsverschijnsel.

Verandering in bloedcirculatie.

Door optimalisatie van de bloedsomloop gaan bloedvaten zich verwijden en doordat dit gebeurt, verbetert de toevoer naar de organen en gaan spieren ontspannen. Ook de hersenen moeten meer bloed gaan verwerken. Het uitzetten van de bloedvaten en de extra verhoogde toevoer van het bloed naar de hersenen kan ervoor zorgen dat je last krijgt van hoofdpijn. Het dan ook van belang dat de masseur een massage langzaam opbouwt.

Bloedsuiker gehalte veranderingen.

Door een ontspanningsmassage krijgt het lichaam te kampen met een wisseling in het bloedsuikergehalte. Door de massage kan het niveau aan adrenaline en noradrenaline in het bloed afnemen en deze hormonen bepalen juist je bloedsuikerspiegel. Als de bloedsuikerspiegel snel daalt kan dit leiden tot duizeligheid, trillerigheid en hoofdpijn. Een goed advies is om u nooit te laten masseren op een lege maag. Daarnaast adviseer ik ook om na het masseren een glas sap te drinken.

Teveel druk tijdens de massage.

Heb je nog nooit een massage ondergaan dan kan de diepe druk van de massage hoofdpijn en spierpijn veroorzaken. Dit gebeurt puur omdat de spieren nog niet gewend zijn. Je kunt het beste voor de massage bij jouw masseur aangeven dat je voor het eerst gemasseerd wordt. Met deze informatie kan namelijk de behandeling geleidelijk opgebouwd worden.

Hoe voorkom je na een massage hoofdpijn?

Een eerste stap bij het voorkomen van hoofdpijn is om voorafgaand aan de massage veel (water) te drinken, want hierdoor kan het lichaam goed herstellen. Na de massage kan het afvoeren van de afstoffen beginnen. Om het suikergehalte op peil te houden is het verstandig om ongeveer 30 minuten voor de massage iets (zoets) te eten. Tevens kun je lichte stretch oefeningen doen. Hierdoor zijn de spieren al een beetje opgewarmd en gaat het bloed al wat sneller stromen door het lichaam. Hierna ben je helemaal klaar voor een massage.